Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musselpaella med fiskbullar

Gör en smakrik paella med musslor och fiskbullar. Till musselpaellan använder du även lök, ris, chili, ärter, paprikasallad och vitlök. Servera den kryddiga paellan med citronklyftor och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den glansig i olja tillsammans med långkornigt ris. Smula över fiskbuljongtärningen.
  2. Häll på spadet från musslorna och vatten till totalt ca 4 dl (för 4 port). Krydda med chili, salt och pressad vitlök. Koka ca 20 minuter.
  3. Blanda ner musslor, fiskbullar, ärter och paprikasallad. Hetta upp. Servera med citronklyftor och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk musslor i vatten (à 225 g)
  • 1/2 tsk chili
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk fiskbullar i vatten (à 375 g)
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1/2 burk paprikasallad
  • citronklyftor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan