Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musselpaella

Denna supergoda skaldjurspaella kommer du älska! Koka ihop fräst lök, saffran, buljong och musselspad innan du lägger i musslor, fiskbullar, gröna ärter och paprikasallad. Hetta upp din goda musselpaella och servera med syrlig citron och lantbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lökarna. Fräs hacket i olja tillsammans med ris. Tillsätt saffran, fiskbuljongtärning, salt och vatten + musselspad från burk. Koka 20 min.
  2. Blanda ner musslor och fiskbullar, gröna ärter (som inte behöver tinas före) och paprikasallad. Rör om försiktigt och hetta upp.
  3. Servera med citronklyftor och franskt lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 pkt saffran
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten + musselspad
  • 1 1/2 burkar musslor (à 225 g)
  • 1 pkt gröna ärter
  • 3 dl ris
  • 1 burk fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 1 burk paprikasallad
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?