Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Musselmousse med sallad

Är du en duktig kock som behöver lite utmaning i köket? Testa då den här magnifika musselmoussen med utsökt champinjonsallad och smarrig smörstekt spenat. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba musslorna väl.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor kastrull med smör. Lägg därefter i musslorna och häll på vinet.
  3. Låt musslorna koka tills de öppnat sig. Sila, men spar buljongen. Låt musslorna svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen ca 10 minuter i kallt vatten. Smält gelatinet i en kastrull på spisen.
  5. Vispa grädden lätt.
  6. Plocka ut musslorna ur skalen. Kör dem till en slät massa i matberedare. Blanda väl med grädden och gelatinet. Hacka dillen och rör ner även den. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Häll upp moussen i en form. Låt moussen stå minst 2 timmar i kylskåp.
  8. Ta 1 dl av musselbuljongen (för 4 port) och blanda med olivolja och citronsaft. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  9. Sallad: Skiva champinjonerna tunt och låt dem ligga 5 minuter i marinaden.
  10. Spenat: Skölj spenaten och låt den rinna av. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek spenaten hastigt, krydda med salt och peppar.
  11. Lägg upp champinjonsalladen på tallrikarna, därefter stekt spenat. Skeda eller skiva upp musselmoussen. Droppa ev lite vinäger runt salladen. Dekorera gärna med citronklyftor, rivet skal samt några rosépepparkorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg musslor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Champinjonsallad
  • 4 msk olivolja
  • saft av 2 citroner
  • 1 tsk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 8 stora champinjoner
Spenat
  • 500 g färsk spenat
  • 4 msk smör
Garnering
  • citronklyftor
  • rivet citronskal
  • rosépepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?