Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Musselkräm

Här är ett läckert och delikat recept på musselkräm. En lyxig rätt som kan ätas i mindre mängd som förrätt eller till huvudrätt med rostade brödstavar. En mycket uppskattad och fabulös måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs detta i en stor kastrull, utan att det får färg, i lite smör.
  2. Skölj och skrubba musslorna. Lägg dem i kastrullen och slå över vinet. Låt koka under lock tills musslorna öppnar sig. Ta upp musslorna och låt vätskan koka i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och saffran och låt koka några minuter till. Rör ner smöret och krydda med salt och peppar. Mixa krämen.
  4. Ta ut de kokta musslorna ur skalen och fördela dem i två portionsskålar. Häll på såsen.
  5. Skålla tomaten och lägg den sedan i kallt vatten. Dra loss skinnet. Kärna ur och tärna tomatköttet.
  6. Finhacka basilika och lök och blanda med tomaten. Smaksätt med aningen vinäger, salt och peppar. Lägg en liten sked i varje skål.
  7. Servera gärna med rostade brödstavar, som smorts in med lite vitlök och olivolja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färska musslor
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 påse saffran (à ½ g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan