Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Musselcouscous med dill

Spännande och smakrik couscous på musslor, couscous, purjolök och selleristjälkar. Servera den goda musselcoucousen med dill, smaksatt gräddfil och skivade tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken och selleristjälkarna. Fräs purjo och selleri i olja i en traktörpanna.
  2. Häll över fiskbuljongen och låt koka upp. Tillsätt couscous och ställ pannan åt sidan ca 5 min. Smaksätt couscousen med citronpeppar.
  3. Låt vattnet från musslorna rinna av. Vänd ner musslorna och hackad dill i couscousen.
  4. Servera med gräddfil smaksatt med rivet citronskal och skivade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 5 selleristjälkar
  • 1 msk olja
  • 3 dl fiskbuljong (tärning eller fond och vatten)
  • 3 dl couscous
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 burk musslor (à 450 g)
  • 1/2 dl hackad dill
  • gräddfil
  • rivet citronskal
  • skivade tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer