Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Clam chowder (musselsoppa)

Clam chowder är ett härligt recept på smakrik musselsoppa. Du gör soppan av bland annat musslor, potatis, vitlök, selleri, sidfläsk, grädde och citron. Underbar att servera med krutonger eller färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av musslorna, spara spadet. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar och finhacka löken. Skölj sellerin och skär i tunna strimlor. Strimla fläsket fint.
  2. Stek fläskstrimlorna i en kastrull, när de är knapriga tillsätts potatisen, löken och sellerin. Fräs grönsakerna i fläskfettet i någon minut. Tillsätt musselspadet och grönsaksbuljongen. Koka sakta tills potatisen är mjuk. Tillsätt matlagningsgrädden och koka upp.
  3. Red ev av soppan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Lägg i musslorna. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Strö över persiljan.
  4. Servera soppan med krutonger eller bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten (krutonger ovh bröd), laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 360 g musslor i lake
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 100 g skivat, rimmat sidfläsk
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer