Clam chowder (musselsoppa)

15
3
Clam chowder (musselsoppa)

Clam chowder är ett härligt recept på smakrik musselsoppa. Du gör soppan av bland annat musslor, potatis, vitlök, selleri, sidfläsk, grädde och citron. Underbar att servera med krutonger eller färskt bröd.

Clam chowder (musselsoppa)

Ingredienser

4 portioner
360 g musslor i lake
4 medelstora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar blekselleri
100 g skivat, rimmat sidfläsk
6 dl grönsaksbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 citron
2 msk hackad persilja
1 msk majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten (krutonger ovh bröd), laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Lars

2022-01-22

God soppa väldigt lik äkta amerikansk clam chowder. Vi använde bacon och de bästa konserverade musslorna som finns att finna på burk Coops egna. En gnutta cayennepeppar ger den där extra tvisten. Viktigt att låta fläsk el bacon gå på låg värme tills det släppt fett och blivit knaprigt. Kryddade även med färsk timjan vilket skall vara i en clam chowder. Kan rekommenderas

Hannes

2020-11-08

Bra soppa. Ersatte sellerin med morot o det funka perfa!

Johan

2020-03-15

Sidfläsket var inte lyckat i soppan. Om jag provar det igen så blir det utan det.