Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Betyg 4.8 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
4.8Världens godaste
Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Ett härligt recept på grillad muscovadolax! Bena ur laxen, gnid in den i en blandning av muscovadosocker, flingsalt, spiskummin, koriander, chilipeppar och svartpeppar och grilla den. Servera till en fräsch jordgubbssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Ingredienser

4 portioner
700 g färsk laxfilé med skinn
2 msk mörk muscovadoråsocker (eller brun farin)
1 msk flingsalt
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 krm malen chilipeppar
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Det här blev vi bjudna på första ggn 2007 som en månadshändelse efter vårt bröllop. Det var juli i Gbgs skärgård. Våra bästa vänner hade med engångsgrill och hade preppat och fixat hemma. Det var fantastiskt gott då och vi återkommer till detta ljuvliga recept med jämna mellanrum. Bjöd min barndomsvän på det samma år på hennes fruhippa med färgtema rosa. Bara laga på. Vi äter det även med bara potatis morötter ärtor och kall fisksås. Mums!

    Cecilia

  • Riktigt trevlig kryddning

    Karolina

  • Sommarens favoritmiddag men jag undrar om någon har ett gott vin att rekommendera till rätten?

    Christina

    Hej Christina! Vi på ICA kan mat men är inte lika bra på dryckesrekommendationer varför vi rekommenderar att fråga personalen på Systembolaget, de kan det där med att matcha dryck med mat. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mums

    Rose-marie

  • Numera ett favoritrecept. Har gjort färdig blandning i stor kryddburk. Färdigt att använda. När jordgubbssäsongen är över kan man använda melon eller mango i stället.

    Ulla-lena

  • Favorit i repris. Tillagat den med många olika tillbehör och stekt i ugn, och i grillpanna. Men oslagbart bäst på kolgrill :-)

    Ylva

  • Lätt att laga, passar de flesta, de som får nöjet att smaka vill ha receptet med sig hem. Vi har lagat det både på sommaren med jordgubbssalladen till och på vintern med ugnsrostad potatis och rotsak alt. med en krämig pasta till.

    Ulf

  • Hej! Provade denna spännande kombination nu under midsommarhelgen. Receptet var lätt att följa och resultatet blev väldigt bra. Alla som åt tyckte att det var det godaste de hade ätit på länge.

    Barbro

Näringsvärde per portion

Energi2509 KJ / 600 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater14 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Curryrub med te
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkålsrubb
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Amerikansk, rökig rub
    Betyg 2.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kyckling-rub
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rårörda tranbär
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Paprika- och chilirub
    Betyg 2.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad