Svartvinbärsmunkar

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Svartvinbärsmunkar

Fluffig, friterad deg med ett sockrigt yttre och en ljuvlig fyllning som gömmer sig i mitten! Det är omöjligt att inte tycka om dessa hembakade svartvinbärsmunkar fyllda med syrlig sylt. Prova du också!

Tips: här finns ett klassisk recept på munkar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Svartvinbärsmunkar

Ingredienser

20 st
25 g färsk jäst
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
4 ägg
1/2 tsk salt
9 - 10 dl vetemjöl special eller tipo 00
125 g rumstempererat smör

Fyllning

250 g svarta vinbär
1 dl strösocker
10 - 15 dl neutral rapsolja (till fritering)
2 dl strösocker (att rulla i)
spritspåse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Går dessa att frysa när man fyllt dem?

Johan

2024-09-29

Näringsvärde per st

Energi1144 KJ / 273 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga