Munkar med svartvinbärssylt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Munkar med svartvinbärssylt

Fluffig, friterad deg med ett sockrigt yttre och en ljuvlig fyllning som gömmer sig i mitten! Det är omöjligt att inte tycka om dessa hembakade munkar fyllda med syrlig svartvinbärssylt. Prova du också!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Munkar med svartvinbärssylt

Ingredienser

20 st
25 g  färsk jäst
1 1/2 dl  vatten
1 dl  strösocker
4   ägg
1/2 tsk  salt
9 - 10 dl  vetemjöl special eller tipo 00
125 g  rumstempererat smör

Fyllning

250 g  svarta vinbär
1 dl  strösocker
10 - 15 dl  neutral rapsolja (till fritering)
2 dl  strösocker (att rulla i)
spritspåse

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1144 KJ / 273 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
188 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga