Mumstårta med bär och mascarponeost
Snabblagat recept på tårta med bär och mascarponeost. Tårtan passar utmärkt till kalas och andra speciella tillfällen. Använd hallon, blåbär, mascarponeost och ägg till fyllning mellan tårtbottnarna och dekorera tårtan med färska jordgubbar.
Ingredienser
6 portioner
3 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost
150 g hallon och blåbär, helst färska
1 tårtbotten (köp färdig eller baka egen)
250 g delade jordgubbar
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hade mosade och skivade jordgubbar emellan bottnarna och garnerade med hallon och smultron. Jättegod sommartårta!! Köpte färdig tredelad tårtbotten och satsen räckte till 9 personer, fast då hade jag säkerligen dubbla mängden bär mot receptet.
Lajla
2003-07-20