Mumstårta med bär och mascarponeost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mumstårta med bär och mascarponeost

Snabblagat recept på tårta med bär och mascarponeost. Tårtan passar utmärkt till kalas och andra speciella tillfällen. Använd hallon, blåbär, mascarponeost och ägg till fyllning mellan tårtbottnarna och dekorera tårtan med färska jordgubbar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggulorna med socker och rör ner mascarponeosten. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostblandningen.
  2. Blanda hälften av mascarponefyllningen med hallon och blåbär och lägg mellan bottnarna.
  3. Fördela resten av mascarponefyllningen ovanpå tårtan och dekorera med jordgubbshalvor.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • 150 g hallon och blåbär, helst färska
  • 1 tårtbotten (köp färdig eller baka egen)
  • 250 g delade jordgubbar
Lägg till i inköpslistan