Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddkokta aprikoser

Aprikoser som får koka ihop med kryddlag går i likhet med marmelad att servera till ost, nötter och på bröd till exempel. Här kokas aprikos i en kryddlag med honung, peppar, stjärnanis, kardemumma och färsk ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med honung, kryddor och ingefära.
  2. Dela aprikoserna i halvor. Koka dem sakta i kryddlagen ca 10 minuter. Låt aprikoserna kallna i lagen.
  3. Till servering: Servera aprikoserna till ost, lufttorkad skinka, gärna tillsammans med nötter, mandel och bröd.

För alla

Aprikos rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Välj lämpligt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 1 stjärnanis
  • 1 krm hela kardemummakärnor
  • 2 ca 1/2 cm tumtjocka skivor färsk, skalad ingefära
  • 16 torkade aprikoser
Till servering
  • ost
  • lufttorkad skinka
  • nötter
  • mandel
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 433 kJ / 103 kCal