Midnattspizza | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Midnattspizza

Pizza är en favorit hos många! Testa att toppa pizzan med mozzarella, ruccolasallad och fetaost ovanpå tomatsåsen, som bland annat består av basilika och vitlök. Enkelt, gott och ett utmärkt alternativ till fredagsmyset eller festen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C, i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W) ca 30 sek. Häll lite av vätskan över jästen och rör tillls den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater och puré, salt, socker och peppar. Låt såsen koka ca 15 min utan lock. Rör i basilikan och låt såsen svalna.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Skär feta osten i kuber och mozzarellaosten i skivor.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 8 bitar (för 8 st). Kavla ut varje bit ill en rundel ca 15 cm, i diameter. Lägg rundlarna på bakpappersklädda plåtar. Bred på tomatsås och fördela osten ovanpå.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  8. Fördela ruccolasalladen på pizzorna och servera.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Pizzadeg
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ca 6 1/2 dl vetemjöl
Tomatsås
  • 1 liten gul lök
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad basilika
Topping
  • 200 g fetaost
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 100 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan