Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt

En fylld aubergine med krämig mozzarella, bönor, rödlök och solroskärnor. Gratinera den i ugnen tills osten är helt smält och ät den tillsammans med en fräsch ajvaryoghurt, mjukt ris och en grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Ingredienser
4 portioner
Aubergine
2 auberginer
2 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
380 g kokta kidneybönor
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl solroskärnor
4 port ris
Ajvaryoghurt
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
Till servering
1 kruksallad (gärna röd/grön)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2914 KJ / 697 kCal
Fett32 g
Salt3.8 g
Kolhydrater68 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stGott
Kristel
Älskar denna rätt!!! Istället för att steka aubergineskivorna i panna brukar jag pensla dem med olja och steka på varmluft i ugnen i några minuter , tycker det är lite smidigare =)
Felicia
Gjorde en tweak på receptet och la till vitlök och gul lök med auberginen mm. Blandade också ner halloumi. Middagen blev mycket uppskattad!
Christina
Supergott! Roligt och enkelt att göra. Kul att laga tillsammans med barn.
Solveig
Riiiiktigt gott om enkelt o göra!
Eva