Moussetårta med kokos och mango

131
7
Moussetårta med kokos och mango

En glutenfri tårta med härlig smak av kokos och mango. Botten blir stadig med äggvitor och kokosmjöl, och täcks av en len mangomousse. Garnera tårtan med hallon, passionsfrukt och mynta – vackert! Perfekt påsktårta.

Moussetårta med kokos och mango

Ingredienser

12 bitar

Botten

1 lime
4 äggvitor
1 1/2 dl florsocker
1 dl kokosmjöl

Mangomousse

2 gelatinblad
250 g fryst, tinad mango
2 msk florsocker
1 msk limesaft
2 dl vispgrädde

Garnering

250 g färska hallon
2 passionsfrukter
maränger
mynta

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

131

Kommentarer

Birgitta

2019-04-20

Jag bakade tårtan till påsken men blev jättebesviken. Tårtbotten blev torr som fnöske. Följde gräddningstid och gradtal enligt receptet. Vad kan ha gått fel? Jag var också noga med att mäta ingredienserna. Var det för mycket kokosmjöl? Hälsningar Birgitta

Redaktionen ICAse

2019-04-25

Hej Birgitta! Tråkigt att du blev så besviken. Men vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel för dig. Hälsningar Michelle

Karin

2017-05-21

Hej. Vi bakade tårtan i helgen och det blev inte som väntat. Enligt receptet ska botten gräddas i endast 15 minuter, vilket känns kort. Vår botten höll inte ihop och kändes mjuk efter 15 minuter och även när vi senare lagt på moussen. Stämmer tiden för gräddning? Är 150 grader rätt temperatur?

Redaktionen ICAse

2019-04-26

Hej Karin! Tråkigt att det inte blev som förväntat. Men receptet ska stämma som det står. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-06-04

Hej Josefine! Du kan förbereda tårtan dagen innan och garnera den gärna samma dag som den ska serveras. Lycka till! Hälsningar Veronica

Näringsvärde per portion

Energi 625 KJ / 150 kCal
Fett 9 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden