Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Moussetårta med kokos och mango

En glutenfri tårta med härlig smak av kokos och mango. Botten blir stadig med äggvitor och kokosmjöl, och täcks av en len mangomousse. Garnera tårtan med hallon, passionsfrukt och mynta – vackert! Perfekt påsktårta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Sätt ugnen på 150°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  2. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften (spara saften till moussen). Vispa äggvitorna till ett fast skum. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en fast maräng. Sikta ner kokosmjölet, vänd ner det och limeskalet. Bred ut smeten jämnt i formen ända ut i kanten.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt botten kallna i formen.
  4. Ta loss kanten från formen, diska och torka den torr. Sätt tillbaka den igen.
  5. Mangomousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.  Mixa mangon slät tillsammans med florsockret och limesaften i en matberedare. Häll upp i en bunke. Vispa grädden.
  6. Ta upp gelatinbladen, låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur. Smält dem i en i en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av mangopurén i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av mangopurén under omrörning. Vänd ner grädden.
  7. Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Låt den stå i kylskåp för att stelna ca 6 timmar.
  8. Garnering: Lossa kanten på tårtan genom att skära runt med en varm kniv. Lägg tårtan på ett fat och toppa med hallon, urgröpt passionsfrukt och gärna maränger och mynta.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Botten
  • 1 lime
  • 4 äggvitor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl kokosmjöl
Mangomousse
  • 2 gelatinblad
  • 250 g fryst, tinad mango
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk limesaft
  • 2 dl vispgrädde
Garnering
  • 250 g färska hallon
  • 2 passionsfrukter
  • maränger
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 625 kJ / 150 kCal