Moussetårta med kokos och mango
En glutenfri tårta med härlig smak av kokos och mango. Botten blir stadig med äggvitor och kokosmjöl, och täcks av en len mangomousse. Garnera tårtan med hallon, passionsfrukt och mynta – vackert! Perfekt påsktårta.
Ingredienser
12 bitar
Botten
1 lime
4 äggvitor
1 1/2 dl florsocker
1 dl kokosmjöl
1 dl riven kokos
Mangomousse
2 gelatinblad
250 g fryst, tinad mango
2 msk florsocker
1 msk limesaft
2 dl vispgrädde
Garnering
250 g färska hallon
2 passionsfrukter
maränger
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi625 KJ / 150 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Aldrig att 15 min i ugnen är rätt. Snarare 45. Testat 2ngpnger nu för efter 15 min aldrig att jag skulle ha serverar en rå smet. Allt var kladdigt. Så minst en halvtimme till.
Josefin
2024-05-18Hej! Behöver kokos RIVEN! Inte kokosmjölk (detta är ett misstag!)
Margarita
2023-05-16Hej Margarita! Tack för din kommentar! Receptet är nu provlagat igen och ingredienslistan uppdaterad med riven kokos och lite mindre mängd kokosmjöl. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22Jag bakade tårtan till påsken men blev jättebesviken. Tårtbotten blev torr som fnöske. Följde gräddningstid och gradtal enligt receptet. Vad kan ha gått fel? Jag var också noga med att mäta ingredienserna. Var det för mycket kokosmjöl? Hälsningar Birgitta
Birgitta
2019-04-20Hej Birgitta! Tråkigt att du blev så besviken. Men vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel för dig. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-25