Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Midsommartårta med röda bär

Ingen dessert passar bättre till midsommarbordet än denna tårta med vackra röda bär! Lägg ihop bottnen med den fluffiga moussen några timmar innan din goda midsommartårta ska serveras. Dekorera med bären och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa bären till en puré och sila bort ev kärnor och skal i en finmaskig sil.
  2. Rör ihop puré och apelsinjuice.
  3. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten, ca 5 minuter.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt.
  5. Värm purén försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i purén under omrörning. Låt svalna något.
  6. Blanda ner purén i äggvispet och vänd sedan ner grädden.
  7. Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 10 bitar). Fyll upp med moussen. Ställ i kylen i minst 6 timmar.
  8. Vid servering: Dekorera tårtan med bär och kanske några hallonblad strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du använder köpt botten, ta bara en av de tre delarna. De andra kan frysas in och användas vid senare tillfälle.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 500 g blandade, röda bär frysta, tinade
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 gelatinblad
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/3 tårtbotten (hembakad eller köpt)
  • 3 dl bär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB