Midsommartårta med röda bär

5
3
Midsommartårta med röda bär

Ingen dessert passar bättre till midsommarbordet än denna tårta med vackra röda bär! Lägg ihop bottnen med den fluffiga moussen några timmar innan din goda midsommartårta ska serveras. Dekorera med bären och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Midsommartårta med röda bär

Ingredienser

10 bitar
500 g blandade, röda bär frysta, tinade
1 dl färskpressad apelsinjuice
4 gelatinblad
1 ägg
1 dl socker
4 dl vispgrädde
1/3 tårtbotten (hembakad eller köpt)
3 dl bär till garnering

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du använder köpt botten, ta bara en av de tre delarna. De andra kan frysas in och användas vid senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Monika

2013-05-09

Första gången jag gjorde denna blev den perfekt. Andra gången höll den inte ihop när jag tog av formen, utan den säckade ihop i en hög. Möjligen tålde den inte transporten (tåg + promenad). Men den var ätbar ändå, och första gången blev den riktigt bra.

Anna

2009-10-29

Den absolut godaste tårtan jag ätit. Känns inte så mastig som tårtor annars kan göra.

Lenah

2009-10-05

En riktig höjdare. Flera personer har kommenterat denna som den godaste tårtan de har ätit. Lätt, god och inte för söt. Bären var då hallon och blåbär.