Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250.8 KJ / 537.5 kCal
Fett42.4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater34.7 g
Protein4.5 g
Kommentarer
23 stFast det är väl inte receptet som är på bilden eller? Ser ut som jordgubbar
Birgitta
Hej Birgitta! Det är faktiskt äpplen av en sort med rött fruktkött. Det går självklart bra att välja äpplen med ljust fruktkött, t ex små röda äpplen som säljs i 1 kg merpack och även sorten Jazz (dock är de inte så små) passar jättefint till detta. Hoppas att du blir sugen på att testa den här desserten! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Super gott! Har gjort receptet några gånger nu och lika lyckat varje gång. Istället för äpplen har jag använt både rabarberkompott, björnbär och blåbär. Mumsigt!
Josefine
Jättegott! Jag silade inte bort kärnorna, va faktiskt trevligt att ha dem kvar. Gjorde både på julafton och nyårsafton, succé bägge gångerna.
Maria