Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med asiatiskt marinerat ripbröst

Grann och färgrik morotssoppa med asiatiskt marinerat ripbröst. En enkel marinad med vinäger, soja och ingefära, med sötma av honung. Den mumsiga soppan, tjusigt garnerad med koriander och lime, är en ypperlig maträtt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden och låt ripbrösten ligga i marinaden.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Ta upp brösten ur marinaden, torka på hushållspapper. Stek hastigt i varm panna. Sätt in i ugnen i 5 min.
  4. Morotssoppa: Finhacka vitlöken och löken, fräs i olja eller smör. Tillsätt morötterna och fräs en stund. Tillsätt hönsbuljongen. Låt koka i ca 20 min.
  5. Ta upp alla grönsaker och mixa dem med lite av vätskan.
  6. Tillsätt resten av vätskan så att den får lagom konsistens. Smaka av med honung, peppar och limejuice.
  7. Häll soppan i djup tallrik, tärna ripbröstet och lägg det mitt i tallriken.
  8. Skala en lime, skär ur limeklyftorna, hacka dem och toppa ovanpå ripköttet. Garnera med koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ripbröst
Marinad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk riven ingefära
Morotssoppa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g skalade och hackade schalottenlökar
  • 4 msk olja eller smör
  • 600 g skalade morötter skurna i stora bitar
  • 8 dl hönsfond
  • 1 msk honung
  • peppar
  • 1 msk limejuice
  • salt
Till servering
  • tunt skurna limeklyftor
  • 1 knippa koriander
Lägg till i inköpslistan