Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tamarimarinerad lax

Tamarimarinerad lax är en ypperlig version på lax som med sin asiatiska touch av citrongräs, ingefära och tamari, eller soja, imponerar stort. Laxfiléerna tar åt sig en fin smak av marinaden och du ger dem en härlig yta vid grillningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda i en skål tamari, olivolja, pressad vitlök, koriander, ingefära och citrongräs. Lägg i laxen och låt marinera i ca 1 timme.
  2. Ta upp laxfiléerna, torka av med hushållspapper. Lägg dem med skinnsidan nedåt på en het grill. Grilla runt om i 6-8 minuter tills de är genomstekta. Krydda med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 laxfilèer med skinn (à ca 150 g)
  • 1 dl japansk soja eller tamari (finns ev på hälsokosthyllan)
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer