Tamarimarinerad lax
Tamarimarinerad lax är en ypperlig version på lax som med sin asiatiska touch av citrongräs, ingefära och tamari, eller soja, imponerar stort. Laxfiléerna tar åt sig en fin smak av marinaden och du ger dem en härlig yta vid grillningen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
6 portioner
6 laxfilèer med skinn (à ca 150 g)
1 dl japansk soja eller tamari (finns ev på hälsokosthyllan)
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk koriander
1 msk fint riven ingefära
1 msk finhackat citrongräs
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi gör den med vanliga styckfrysta laxfiléer och steker i stekpanna. Fungerar också fint och blir jättegott.
Torsten
2021-11-12PS. Recept på mangosalsan hittar du om du söker på ordet "mangosalsa" på denna sajt. Du får två träffar. Vi åt den som ursprungligen publicerades i Buffé nr 5 år 2004, men den andra ser också mycket god ut. DS
Samira
2009-06-03Åt detta hos goda vänner nyligen. Den marinerade laxen och mangosalsan är absolut himmelskt gott ihop! Till detta serverades en fräsch sommarsallad på stort fat, toppad med små nykokta färskpotatisar och fetaostbitar. Men jag kan rekommendera deras variant, att istället marinera och grilla en hel benfri bit lax i halster. Blir saftigare så. För min egen del behöver laxen knappt vara genomstekt. Det här blir framöver vårt favoritrecept på grillad lax.
Samira
2009-06-03