Morotsröra med ingefära

Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. sesamfrön.
Energi868 KJ / 203 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein4 g
Kommentarer
2 stKan man göra röran 1-2 dagar innan och förvara i kyl eller tappar den sin smak/färg/fräschör då? /Jenny
Jenny
Hej Jenny! Det funkar finfint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej, kan mandelsmöret ersättas eller uteslutas.
Catarina
Hej Catarina! Du kan utesluta mandelsmöret, möjligen kan du tillsätta lite mer olja. Alt byt mandelsmöret mot tahini efter eget tycke och smak. Hälsningar Ulrika
ICA-köket