Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotspannkaka med skinksås

Morotspannkaka med skinksås är en riktigt matig ugnspannkaka som blir en storfavorit hos både stora och små. Skär morotspannkakan i stora bitar och servera den med såsen till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen. Tillsätt hälften av mjölken och vetemjölet och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt. Skala och finriv morötterna. Lägg morotsrivet i pannkakssmeten.
  2. Smörj en långpanna med en klick smör eller margarin och häll i pannkakssmeten. Grädda pannkakan i 225°C, ca 25 min.
  3. Skär skinkan i strimlor. Blanda skinkan med gräddfilen och smaksätt med salt och vitpeppar. Hacka persiljan och rör ner i såsen.
  4. Skär morotspannkakan i stora bitar och servera den med såsen till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 morötter
  • smör eller margarin
  • 150 g rökt skinka
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan