Morotspaj med nötter och ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Morotspaj med nötter och ost

God och mättande paj som känns lite nyttigare tack vare grahamsmjölet i pajdegen. Fyllningen är en spännande kombination av morötter, fetaost, gurkmeja och valnötter. Servera sallad till den goda morotspajen med nötter och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman de båda mjölsorterna och salt med matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanten så att den inte glider ner.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225°C, ca 10 min.
  4. Fyllning: Skrapa och skär morötterna i ca 2 cm breda bitar. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt rinna av. Skär fetaosten i kuber. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor.
  5. Ta bort folieremsan från pajformen och fyll med morötter och ost. Häll på äggsmeten och strö de hela valnötterna över. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 30 min. Servera morotspajen med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 1 knippa morötter (1 knippa motsvarar ca 500 g)
  • 150 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 påse valnötter (à ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan