Morotsmarmelad med röda vinbär

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Morotsmarmelad med röda vinbär

Den här härligt goda morotsmarmeladen med röda vinbär tillagar du enkelt på under en timme. Marmeladen får sin fylliga smak av ingredienser som morötter, röda vinbär och vaniljstång.

Morotsmarmelad med röda vinbär

Ingredienser

1 sats
1 kg röda vinbär (1 kg motsvarar ca 1,7 liter)
1 dl vatten
1/2 kg späda morötter
1 l socker (1,1 l motsvarar ca 1 kg)
3 cm vaniljstång
2 krm natriumbensoat

Gör så här

00:25:00
00:20:00
Receptet inskickat av Mi Reinmann, Södertälje.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Den kallades för länge sen Dollys marmelad, men var utan vanilj

    Gunilla

  • Jag ville bara säga att jag inte hade något problem med marmeladen. Efter 20 minuter var den tillräckligt tjock för att hälla upp på burkar. Gott vant det också Christel

    Christel

  • Trots att jag hade i lite syltsocker blev den ej tjock

    Birgitta

    Hej Birgitta! Nu har jag provlagat marmeladen och den blev mycket bra i konsistensen för mig. Jag hade mogna vinbär men kanske på gränsen till omogna. Hade du möjligtvis väldigt mogna bär? För då är det ju mindre pektin i dom, om det är det som gjorde din marmelad lös, annars vet jag inte vad felet kan ha varit tyvärr. Men det går ju alltid att koka om en marmelad och tillsätta pektin. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kokade jättelänge men blev aldrig tjock

    Birgitta

  • Ska man använda saften eller vinbären efter att ha silat? Jag använde saften och det tjocknar inte. Inget bra recept. Syltsocker hade kanske varit bättre.

    Eva

    Hej Eva! Det är saften som ska användas. Stelnade den inte när den kallnat? Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • God smak men väldigt söt. Nästa gång ska jag testa med hälften socker och mer vanilj. Även morötterna ska jag riva lite grövre.

    Sebastian

  • Kan man använda syltsocker rakt av??

    Inga

    Hej Inga! Nej det tror jag inte blir så bra. Syltsocker innehåller pektin som även röda vinbär har en hel del av. Risken är att marmeladen blir väldigt tjock. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ett bra recept men låt bli natrbensoat. Gör vi hemgjorda produkter ska vi inte tillsätta allergiframkallande gift. Använd kokta glasburkar... små... Och fyll den heta sylten ända upp. Skruva på locket direkt. Det blir vakuum och sylten håller flera år!

    Karin

  • När det står att man ska sila innebär det att man inte ska använda den vätskan som rinner ut?

    Deborah

    Hej Deborah! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet, hoppas det blir lättare att följa instruktionerna. Lycka till med marmeladen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Helt underbart god. Jag tog äkta vaniljpulver istället. Dessutom körde jag sönder röda vinbären på slutet och det blev en jättebra konsistens.

    Deborah

Testa liknande recept

  • Rårörd vinbärssylt
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marmelad på röda vinbär
    Betyg 4.5 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinbärssaft
    Betyg 4.6 av 5.186 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssaft
    Betyg 3.3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svart vinbärssaft
    Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blandbärssaft
    Betyg 2.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad