Morotsmarmelad med röda vinbär

Den här härligt goda morotsmarmeladen med röda vinbär tillagar du enkelt på under en timme. Marmeladen får sin fylliga smak av ingredienser som morötter, röda vinbär och vaniljstång.

Gör så här
00:25:00
00:20:00
Receptet inskickat av Mi Reinmann, Södertälje.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stDen kallades för länge sen Dollys marmelad, men var utan vanilj
Gunilla
Jag ville bara säga att jag inte hade något problem med marmeladen. Efter 20 minuter var den tillräckligt tjock för att hälla upp på burkar. Gott vant det också Christel
Christel
Trots att jag hade i lite syltsocker blev den ej tjock
Birgitta
Hej Birgitta! Nu har jag provlagat marmeladen och den blev mycket bra i konsistensen för mig. Jag hade mogna vinbär men kanske på gränsen till omogna. Hade du möjligtvis väldigt mogna bär? För då är det ju mindre pektin i dom, om det är det som gjorde din marmelad lös, annars vet jag inte vad felet kan ha varit tyvärr. Men det går ju alltid att koka om en marmelad och tillsätta pektin. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kokade jättelänge men blev aldrig tjock
Birgitta
Ska man använda saften eller vinbären efter att ha silat? Jag använde saften och det tjocknar inte. Inget bra recept. Syltsocker hade kanske varit bättre.
Eva
Hej Eva! Det är saften som ska användas. Stelnade den inte när den kallnat? Hälsningar Niclas
ICA-köket
God smak men väldigt söt. Nästa gång ska jag testa med hälften socker och mer vanilj. Även morötterna ska jag riva lite grövre.
Sebastian
Kan man använda syltsocker rakt av??
Inga
Hej Inga! Nej det tror jag inte blir så bra. Syltsocker innehåller pektin som även röda vinbär har en hel del av. Risken är att marmeladen blir väldigt tjock. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ett bra recept men låt bli natrbensoat. Gör vi hemgjorda produkter ska vi inte tillsätta allergiframkallande gift. Använd kokta glasburkar... små... Och fyll den heta sylten ända upp. Skruva på locket direkt. Det blir vakuum och sylten håller flera år!
Karin
När det står att man ska sila innebär det att man inte ska använda den vätskan som rinner ut?
Deborah
Hej Deborah! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet, hoppas det blir lättare att följa instruktionerna. Lycka till med marmeladen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Helt underbart god. Jag tog äkta vaniljpulver istället. Dessutom körde jag sönder röda vinbären på slutet och det blev en jättebra konsistens.
Deborah