Morotskakegranola

En morotskakegranola sätter guldkant på frukostskålen! Denna enkla granola, med riven morot och goda kryddor, rostas försiktigt i ugnen tills den är gyllene. Smakerna gör att den påminner om en morotskaka – riktigt god till yoghurt, fil och gröt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
ca 7 dl
2 dl valnötter
2 dl riven morot (ca 100 g, för 7 dl)
5 dl havregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 krm muskotnöt (riven eller malen)
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kardemumma
3 tsk malen kanel
1/2 tsk flingsalt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 1/2 msk honung
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentarer
Underbart gott recept! Gjorde några ändringar som 2dl Solrosfrön och pumpafrön ist. Tog 3dl råggryn och 2 dl havregryn.
Ronda
2025-05-16För oss blev granolan bränd när vi körde enligt tid som står så håll uppkik! Ska testa igen med kortare tid/röra oftare. Men annars god!
Jessica
2025-05-09Hej Jessica! Tråkigt att din granola blev bränd! Vi använder alltid över/undervärme i våra recept gjorde du det med? Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-09Hur många gram är en portion som näringsvärdet är beräknat på?
Taraneh
2025-04-06Hej Taraneh! Näringsberäkningen är beräknad på 1 dl i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-07