Citrontårta med lemon curd och vallmofrosting
En gudomligt god påsktårta med frosting. Denna saftiga citrontårta med en krämig fyllning av syrlig lemon curd och söt färskostkräm med vallmofrön görs med margarin.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
12 bitar
150 g rumstempererat margarin (+ extra till formarna)
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
3 dl mjölk
2 msk finrivet citronskal
5 3/4 dl vetemjöl (5 3/4 dl mjöl motsvarar 345 g)
3 tsk bakpulver
1 krm salt
Frosting
200 g rumstempererat margarin
4 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
400 g cream cheese
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till garnering)
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk vallmofrön
Fyllning
1 förp lemon curd (à ca 340 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakerna sitter verkligen där! Men själva kakan blev otroligt ”svampig” i konsistensen vilket va väldigt tråkigt.
Madeleine
2024-10-16Kan den här göras i långpanna och vilka ändringar krävs i så fall?
Asta
2024-06-02Hej Asta! Det är inget vi har prövat. Men räknar man arean på botten så skulle du behöva göra receptet ca 2 1/2 ggr. Hör gärna av dig om du provar. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Kan man ta nåt annat frö än vallmofrön?. Då det finns allergi i hushållet eller ska man bara utesluta de?.
Fia
2024-04-07Hej Fia! Det är gott med bara citron men vill du ha något lite krispigt i så kan du använda nötter eller pumpafrön. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-08