Morotskaka med choklad

Det här är ett spännande recept på morotskaka, där choklad har smugit sig in bland ingredienserna! Den klassiska toppingen på philadelphiaost och florsocker blir pricken över i:et, men går lika bra att byta ut till vispgrädde om man föredrar det.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Ingredienser
25 bitar
Morotskaka med choklad
5 dl majsolja
6 ägg
5 dl farinsocker
8 dl mjöl
1 1/2 msk mald kanel
1 1/2 msk kakao
1 msk bikarbonat
3 dl finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
1 l riven morot
2 dl ljus sirap
Glasyr
400 g färskost
2 dl florsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stDen är god men jag tycker det blir lite mastigt med chokladen och morotssmaken försvinner. Jag föredrar nog vanlig morotskaka.
Rebecca
Underbart god. Enkel att göra och räcker till många. Den håller sig ca 1 vecka om man förvarar den i kylskåp och den är lika saftig som när den var nybakad.
Anna-maria
Kakan blev verkligen god, vi provade både med och utan topping. var god vilken som men toppingen förhöjde smaken endel tyckte vi och gästerna.
Charlotta