Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ingredienser
10 bitar
smör till formen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl neutral rapsolja
Glasyr
300 g färskost
100 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
valnötter till garnering
Gör så här
00:35:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1714 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt1.09 g
Kolhydrater44 g
Protein3 g
Kommentarer
Underbart . Gjorde det flera gg
Ghada
2025-05-19Underbart god gör alltid denna så tack för receptet
Britt-marie
2025-05-02God men så sjukt mycket glasyr
Nica
2025-04-19