Morotsfrittata med toskanska legymer

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Morotsfrittata med toskanska legymer

Morotsfrittata med toskanska legymer är en färgstark, vegetarisk rätt. Du steker plättar av riven morot och dekorerar med en pigg tomatsallad. Kronärtskocka och dijonsenap ger fyllig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Morotsfrittata med toskanska legymer

Ingredienser

4 portioner

Morotsfrittata

2   morötter
2   äggulor
1/2 tsk  strösocker
1 msk  färsk, finhackad oregano
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
olivolja till stekning

Tomatsallad

1   rödlök
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk  dijonsenap provençale
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
ca 1 msk  färsk, grovhackad oregano

Till servering

200 g  frysta, tinade kronärtskockor
1 dl  cocktailkapris

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går även att använda kronärtskockor på burk. Prova gärna andra rotfrukter till frittatan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Way too small portions!!

Petter

2018-11-21

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fritatta med spenat och canellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spansk tortilla med kronärtskocka och chark
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocka
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga