Morotsfrittata med toskanska legymer

Morotsfrittata med toskanska legymer är en färgstark, vegetarisk rätt. Du steker plättar av riven morot och dekorerar med en pigg tomatsallad. Kronärtskocka och dijonsenap ger fyllig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ingredienser
4 portioner
Morotsfrittata
2 morötter
2 äggulor
1/2 tsk strösocker
1 msk färsk, finhackad oregano
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
olivolja till stekning
Tomatsallad
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk dijonsenap provençale
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 1 msk färsk, grovhackad oregano
Till servering
200 g frysta, tinade kronärtskockor
1 dl cocktailkapris
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Det går även att använda kronärtskockor på burk. Prova gärna andra rotfrukter till frittatan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi760 KJ / 180 kCal
Fett12 g
Kommentar
Way too small portions!!
Petter
2018-11-21