Morotsfrittata med toskanska legymer

2
1
Morotsfrittata med toskanska legymer

Morotsfrittata med toskanska legymer är en färgstark, vegetarisk rätt. Du steker plättar av riven morot och dekorerar med en pigg tomatsallad. Kronärtskocka och dijonsenap ger fyllig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Morotsfrittata med toskanska legymer

Ingredienser

4 portioner

Morotsfrittata

2 morötter
2 äggulor
1/2 tsk strösocker
1 msk färsk, finhackad oregano
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
olivolja till stekning

Tomatsallad

1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk dijonsenap provençale
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 1 msk färsk, grovhackad oregano

Till servering

200 g frysta, tinade kronärtskockor
1 dl cocktailkapris

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går även att använda kronärtskockor på burk. Prova gärna andra rotfrukter till frittatan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Petter

2018-11-21

Way too small portions!!

Näringsvärde per portion

Energi 760 KJ / 180 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden