Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotsfrittata med toskanska legymer

Morotsfrittata med toskanska legymer är en färgstark, vegetarisk rätt. Du steker plättar av riven morot och dekorerar med en pigg tomatsallad. Kronärtskocka och dijonsenap ger fyllig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frittata: Riv morötterna fint. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda med äggulor, socker, oregano, salt och vitpeppar.
  2. Stek i omgångar 8 tunna morotsfrittata (för 4 port) frasiga i olja på medeltemperatur i ca 3 minuter/sida. Varmhåll.
  3. Sallad: Skala och skiva rödlöken. Halvera körsbärstomaterna.
  4. Vispa samman senap, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg lök och tomat i det. Strö över oregano.
  5. Servera tomatsalladen på de ljumma plättarna tillsammans med kronärtskockor i bitar och kapris.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Det går även att använda kronärtskockor på burk. Prova gärna andra rotfrukter till frittatan.

Ingredienser

Portioner: 4
Morotsfrittata
  • 2 morötter
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 msk färsk, finhackad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • olivolja till stekning
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 msk dijonsenap provençale
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 1 msk färsk, grovhackad oregano
Till servering
  • 200 g frysta, tinade kronärtskockor
  • 1 dl cocktailkapris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer