Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotscaviar Piccolo Teatro

Morotscaviar Piccolo Teatro är en syrlig morotssallad som blir en utsökt förrätt på en frasig toast. Fint rivna morötter får smak av koriander, vitlök, citron och olivolja och gör sig utmärkt serverad med en klick sval yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och koka dem 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem svalna och riv dem fint.
  2. Pressa ner vitlök. Rör i finhackad koriander, juicen av citron och olivolja. Salta efter smak.
  3. Servera som förrätt med rostat bröd och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad koriander
  • saften av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • rostat bröd
  • yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?