Morotsbröd med yoghurt

Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stKanske dum fråga, men ska man värma yoghurten med eller är det tänkt att man ska blanda allt kallt?
Johanna
Hej Johanna! Det är inte alls en dum fråga, det är bra att fråga när man inte förstår. I det här brödet ska degvätskan vara kall. Jästiden är därför också satt till 1 timme och 15 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet
ICA-köket
Det tog flera timmar att jäsa degen, inte bara 1,5.
Anita
Kan man baka på 10% yoghurt?
Annika
Hej Annika! Vi har provbakat med 3 % men vi tror att det funkar lika bra med 10 %, du kan behöva späda ut den lite med t ex mjölk för att kunna lösa upp jästen. Hälsningar Elina
ICA-köket