UNDER 30 MIN | Enkel

Jordgubbslemonad med chia

En söt och läskande jordgubbslemonad gör du enkelt med jordgubbar, antingen färska eller tinade frysta, som du mixar med socker och vatten, silar och därefter blandar med chiafrön och limejuice. Smaken av sommar i ett glas. Skål!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa jordgubbar, socker och vatten slätt med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil och häll i en stor kanna.
  2. Blanda med chiafrön och limejuice. Låt stå 10 minuter i kylen. Rör om och smaka ev av med mer socker och lime. Servera med is och gärna skivade jordgubbar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du förvandla lemonaden till en festlig drink? Rör ner 2–3 dl ljus rom (för 1 1/2 l) i jordgubbs-lemonaden med chia.

Ingredienser

Portioner: ca 1 1/2 l
  • 200 g jordgubbar (+ ev extra till garnering)
  • 1 dl rörsocker
  • 1 l kallt vatten
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2 dl färskpressad limejuice
  • is