Morots- och äppelsoppa med salta krutonger
Morots- och äppelsoppa med salta krutonger är en härlig och delikat soppa med sagolika och djupa smaker. Till det gör du egna krutonger som du rostar i ugnen. En charmerande rätt som passar till lunch eller middag och även vid festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
Morots- och äppelsoppa
500 g morötter
2 stora äpplen
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk finriven färsk ingefära
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Krutonger
4 tjocka skivor vitt bröd (t ex av ciabatta)
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 tsk flingsalt
1 tsk torkad timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En av mina favoriter när det gäller soppor. Bra med sötma och lite hetta, till och med så att 5-åringen uppskattade den på första smaken.
Elizabet
2024-10-10Med lättcrème fraiche istället för grädde får soppan en syra som passar till morotens sötma. Rev också ner lite mer ingefära när soppan kokat klart. Hoppade över krutongerna men klippte över lite färsk timjan vid serveringen.
Eva
2021-10-21Tyckte inte denna soppan var något speciellt. När jag läste ingredienserna så blev jag wow! Men när den var klar så var den inte helt i min smak. Fast den blev godare efter några dagar i kylskåpet.
Gunilla
2021-09-06