Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morots- och apelsinsoppa med pepparrotsröra

Morots- och apelsinsoppa med pepparrotsröra är en färgstark soppa med välsmakande röra på crème fraiche och pepparrot. Morötterna och apelsinen ger både smak och färg till soppan som är alldeles förtjusande orange.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Skala och skär morötter, schalottenlök och vitlök i tunna skivor.
  2. Fräs schalottenlök, vitlök och morot i en stor kastrull eller gryta i olja ca 5 minuter.
  3. Tillsätt fond, apelsinjuice, morotsjuice och vatten. Låt soppan småkoka under lock tills morötterna är mjuka, 10–15 minuter.
  4. Pepparrotsröra: Blanda pepparroten med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta soppan från värmen. Mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt apelsinskal, vinäger och salt. Låt koka upp. Servera soppan med pepparrotsröran.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 500 g morötter
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 5 dl morotsjuice
  • 5 dl vatten
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 0,8 tsk salt
Pepparrotsröra
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?