Morots- och apelsinsoppa med pepparrotsröra

Morots- och apelsinsoppa med pepparrotsröra är en färgstark soppa med välsmakande röra på crème fraiche och pepparrot. Morötterna och apelsinen ger både smak och färg till soppan som är alldeles förtjusande orange.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
6 portioner
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
500 g morötter
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 msk konc grönsaksfond
2 dl färskpressad apelsinjuice
5 dl morotsjuice
5 dl vatten
finrivet skal av 1 apelsin
1/2 msk rödvinsvinäger
4/5 tsk salt
Pepparrotsröra
3 msk finriven pepparrot
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt blaskig soppa, det var som att dricka varm apelsinsaft.
Olle
2022-02-13