Mornaysås

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Mornaysås

Mornaysås kallas den vita sås som används i rätter som moussaka, men som även passar bra i andra gratängrätter. Såsen påminner om bechamel men görs med äggulor och riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Mornaysås

Ingredienser

6 portioner
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
100 g riven gruyère eller parmesanost
3 äggulor
1 tsk salt
2 krm riven muskotnöt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej lagade denna sås och använde som gratängsås till kolja, skulle haft Gös men fick fel i fiskaffären, 1925 års Nobel middag. Vet någon varför såsen skar sig i ugnen? mycket märkligt när tillexempel, Myllemäki säger att det är en gratängsås. Fundersam Tommy

    Tommy

  • Jag äter LCHF kost och använder inte spannmål så jag tog lite kokosmjöl, hälsokostens, som är utvunnet från färsk kokosnöt och inte den som finns i handeln (som har en xtremt hög halt av kolhydrater) och det funkade finfint! 👌💖😋😋 👍☀️😊 Paola

    Paola

Testa liknande recept

  • Canelones
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Moussaka med potatis
    Betyg 4.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesancrème
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stuvade makaroner
    Betyg 4 av 5.1364 personer har röstat
    Receptet har 77 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad