Mornaysås

Mornaysås kallas den vita sås som används i rätter som moussaka, men som även passar bra i andra gratängrätter. Såsen påminner om bechamel men görs med äggulor och riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stHej lagade denna sås och använde som gratängsås till kolja, skulle haft Gös men fick fel i fiskaffären, 1925 års Nobel middag. Vet någon varför såsen skar sig i ugnen? mycket märkligt när tillexempel, Myllemäki säger att det är en gratängsås. Fundersam Tommy
Tommy
Jag äter LCHF kost och använder inte spannmål så jag tog lite kokosmjöl, hälsokostens, som är utvunnet från färsk kokosnöt och inte den som finns i handeln (som har en xtremt hög halt av kolhydrater) och det funkade finfint! 👌💖😋😋 👍☀️😊 Paola
Paola