Morgonmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morgonmarmelad

Fräsch och god marmelad som tack vare sina ovanliga ingredienser som basilika, rosépeppar, tomater och äpplen känns annorlunda och spännande på dina scones och smörgåsar. Förvara Morgonmarmeladen svalt i glasburkar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och skär i bitar.
  2. Doppa ev tomaterna i hett vatten och dra av skalen. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomaterna och äpplena i en kastrull med vattnet och sockret. Koka alltsammans utan lock ca 1 timme eller tills massan börjar tjockna och har marmeladkonsistens. Skumma.
  3. Borsta citronerna i varmt vatten. Skala av det gula skalet och skär det i fina strimlor. Rör ner dem, nypressad citronsaft, krossad rosépeppar och basilika i marmeladen.
  4. Häll upp den på väl rengjorda, varma glasburkar. Tillslut dem genast med lock. Förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg äpplen
  • 1 kg röda eller gröna tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 l socker (1 1/2 l motsvarar ca 1 1/4 kg)
  • 3 citroner
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl finskuren basilika
Lägg till i inköpslistan