Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mor Toves currygryta

Mor Toves currygryta är en lantlig och mustig gryta med smaksättare som curry, gräslök och kajennpeppar. Råvaror som fiskbullar, morötter, äpple och blomkål ger rätten dess läckra och oväntade karaktär. Servera currygrytan med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötter. Tärna äpple. Bryt blomkålshuvudet i buketter.
  2. Hetta upp olja i en gryta stor nog för soppkok. Fräs lök, morot och äpple. Rör ner blomkål och strö över curry.
  3. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt grönsaksbuljong (tärning + vatten), salt och kajennpeppar. Låt småkoka i ca 5 minuter. Tillsätt fiskbullarna med spad. Hetta upp grytan. Strö över hackad gräslök. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 skivade morötter
  • 1 äpple
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 burk fiskbullar i buljong med spad (à 375 g)
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?