Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mor Annas lingonbullar

Underbart recept på fyllda lingonbullar som passar perfekt att servera som tillbehör till middagar. Du gör brödet av bland annat jäst, solroskärnor, lingonsylt, kalkon, cottage cheese och avokado. Dekorera med rödlök och ruccola!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Värm vattnet till fingervärme, 37°C. Lös jästen i vattnet.
  3. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om ordentligt. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Gör en rulle av degen och skär i 20 bitar (för 20 bullar). Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda bullarna i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  6. Dekoration: Dekorera med rödlök och några ruccolablad.

Ingredienser

Portioner: 20 bullar
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 1/2 l rågsikt
Fyllning
  • kalkon
  • cottage cheese
  • skivad avokado
Dekoration
  • rödlök
  • ruccolablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?