Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Monikas underbara wienernougat

Gudomlig wienernougat med rostade mandelflagor, mörk choklad och söt nougat. Snabba och enkla sötsaker att tillaga för den som är sugen på något smarrigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
  2. Smält nougaten i ett vattenbad.
  3. Finhacka den mörka chokladen. Låt smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
  4. Blanda ner den rostade mandeln i nougatchokladen. Häll upp massan i en avlång form med bakplåtspapper.
  5. Låt stelna och skär i bitar. Förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 250 g nougat
  • 100 g flagad mandel
  • 150 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?