Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mom's famous cheesy potatoes

Prova på något nytt med detta recept på Moms famous cheesy potatoes. Tillaga dina tärnade potatisbitar blandade med en krämig sås av crème fraiche, soppa, ost och persilja i ugn. Extra krispighet får du av lite smörigt corn flakeskross på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda crème fraiche, soppa, ost och persilja i en stor skål. Tillsätt potatisen. Salta och peppra. Blanda ordentligt.
  3. Häll över blandningen i en smörad form. Grädda i 45 minuter. Rör om emellanåt.
  4. Häll corn flakes i en plastpåse. Smula sönder den. Häll i den smälta smöret. Häll cornflakesblandningen över potatisen. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på soppan. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Ersätt smält smör och cornflakes med 1-2 dl rostad lök. Smalare och smakrikare.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g fryst tärnad potatis (otinad)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk krämig kycklingsoppa (à ca300 g)
  • 2 dl riven cheddarost
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl krossade cornflakes
  • 25 g smält smör smör till formen
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer