Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Molho apimentado (Het grillsås från Brasilien)

Denna heta grillsås från Brasilien serverar du kall till den grillade middagen. Med röd lök, vitlök, paprika och tomater gör du basen till denna sås som får sitt sting från het chili eller jalapeño och tillsammans bildar de denna Molho apimentado.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skölj, kärna ur och hacka paprika och chili. Skölj och halvera tomaterna. Gröp kärnorna ur tomaterna.
  2. Mixa de båda löksorterna paprika, chili och tomater i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olivolja och vinäger. Smaka av med salt.
  3. Låt såsen stå kallt minst 1 tim innan den serveras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 grön chili t ex jalapeno
  • 3 tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan