Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Jacobs tomatsalsa

En het salsa passar utmärkt att servera till grillat kött eller kyckling. Blanda ihop en härlig tomatsalsa på tomater, paprika, äpple, koriander, jalapeño och limejuice och njut av de goda smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt de krossade tomaterna rinna av i en sil.
  2. Grovhacka grillade paprikan, spara oljan. Dela, kärna ur och finhacka gröna paprikan och jalapeñon. Skär äpplet i fina tärningar. Grovhacka koriandern. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
  3. Blanda försiktigt alla ingredienser med rödvinsvinägern, juicen av limen, sockret, saltet, spiskummin och kajennpepparen.
  4. Rör ner lite av oljan från paprikan till bra konsistens. Smaka av.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g krossade tomater
  • 1 burk grillad paprika à 290 g (spar oljan)
  • 1 grön paprika
  • 1 - 2 jalapeño
  • 1 äpple
  • 1 kruka koriander
  • 1 rödlök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • juice av 1 pressad lime
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer