Chokladkaka med kaffe och polkagrisar (glutenfri)
Vem drömmer inte om en mumsig chokladkaka med glasyr till fikat? Det här receptet med kaffe och polkagrisar får alla fikasugnas dröm att gå i uppfyllelse, utan tvekan! Garnera med grovhackade polkagrisar för en lekfull look och servera med vispad grädde. Mums!
Ingredienser
10 bitar
100 g smör (+ extra till formen)
200 g hackad mörk choklad (minst 65%)
2 dl strösocker
4 ägg
1 dl finhackade polkagrisar
Glasyr
1 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad (minst 65%)
1 tsk snabbkaffe
1 msk hett vatten
50 g smör
1 msk sirap
Till garnering
ev 1 dl grovhackade polkagrisar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan polkagrisar till garnering.
Energi1880 KJ / 449 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater47 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod! Mäktigt och för choklad älskare. Glömde polkagrisarna i smeten, så blev kokkos på glasyren istället. Gott det med!
Sophie
2023-08-08Kan snabbkaffet ersättas med vanligt bryggkaffe? Är det en matsked väldigt starkt kaffe som gäller då?
Emelie
2021-12-29