Mjukt tunnbröd med anis
Känn doften av hemmagjort mjukt tunnbröd sprida sig i köket, vilken lycka. Mortlad anis ger brödet sin goda smak. Perfekt till helgfrukosten, wrap, korven eller precis vad man vill. Om det skulle bli något över går brödet bra att frysa in.
Ingredienser
10 st
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
1/2 tsk anis eller fänkål
1 msk strösocker eller brun farin
1/2 tsk salt
1 krm hjorthornssalt
1 dl fint rågmjöl (1 dl motsvarar ca 55 g)
ca 3 dl vetemjöl + extra till utbakning (3 dl motsvarar ca 180 g)
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Brödet går bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt att baka, mjukt och gott!
Emma
2024-02-24Gott
Aranka
2023-05-04Mycket bra !!
Gunnel
2020-09-11