Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Mjukt tunnbröd

Knappt något kan väl slå doften av nygräddade tunnbröd i köket? Fänkålen ger sina distinkta smaker till brödet och resultatet är väl värt mödan! Servera bröden med en klick smör och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min.
  2. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar (för 20 kakor). Forma bitarna till släta bullar och kavla ut dem till tunna kakor.
  5. Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.

Ingredienser

Portioner: 20 kakor
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 75 g smör eller margarin
  • 7 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 10 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!