Mjukt tunnbröd

29
11
Mjukt tunnbröd

Knappt något kan väl slå doften av nygräddade tunnbröd i köket? Fänkålen ger sina distinkta smaker till brödet och resultatet är väl värt mödan! Servera bröden med en klick smör och njut.

Mjukt tunnbröd

Ingredienser

ca 20 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
75 g smör eller margarin
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkålsfrö
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10 dl vetemjöl

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och mjölk mot vatten eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på brödets torrvikt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Ann-kristin

2022-10-30

Skäms på er att kalla detta tunnbröd!Då vet ni inte vad tunnbröd är. Tunnbröd är en norrlänsk delikatess och hantverk vilket man bakar i en vedeldad eller ekektrisk bakugn. Helst vedeldad.

Karin

2021-11-21

Tog en liter mjölk det blev bättre, tidigare år har jag alltid fått en lös smet.

Yvonne

2021-07-06

Lika gott som farmors "mjukbrö". Enkelt att göra

Näringsvärde per portion

Energi 819 KJ / 196 kCal
Fett 5 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden