Knappt något kan väl slå doften av nygräddade tunnbröd i köket? Fänkålen ger sina distinkta smaker till brödet och resultatet är väl värt mödan! Servera bröden med en klick smör och njut.
Ingredienser
ca 20 st
1/2
paket jäst (à 50 g)
75
g
smör eller margarin
7
dl
mjölk
1/2
dl
socker
1
tsk
stött fänkålsfrö
1
tsk
salt
3
dl
grahamsmjöl
1
tsk
hjorthornssalt
10
dl
vetemjöl
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och mjölk mot vatten eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
29
11 st
Kommentarer
Ann-kristin
2022-10-30
Skäms på er att kalla detta tunnbröd!Då vet ni inte vad tunnbröd är.
Tunnbröd är en norrlänsk delikatess och hantverk vilket man bakar i en vedeldad eller ekektrisk bakugn. Helst vedeldad.
Karin
2021-11-21
Tog en liter mjölk det blev bättre, tidigare år har jag alltid fått en lös smet.
Kommentarer
Ann-kristin
2022-10-30Skäms på er att kalla detta tunnbröd!Då vet ni inte vad tunnbröd är. Tunnbröd är en norrlänsk delikatess och hantverk vilket man bakar i en vedeldad eller ekektrisk bakugn. Helst vedeldad.
Karin
2021-11-21Tog en liter mjölk det blev bättre, tidigare år har jag alltid fått en lös smet.
Yvonne
2021-07-06Lika gott som farmors "mjukbrö". Enkelt att göra