Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mjukgrillad lammstek med buljongkokta grönsaker och grön couscous

Ett smakrikt och matigt recept på mjukgrillad lammstek med härliga buljongkokta grönsaker och grön couscous. Du gör det av bland annat vitlök, timjan, zucchini, paprika och rosmarin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Gnid in steken med hackad vitlök, kryddor och olivolja. Skär väl sköljda grönsaker och lägg i en vid ugnssäker gryta, varva grönsaker och buljong med kryddorna.
  3. Ställ in grytan i ugnen under ett galler, och bryn först steken i en stekpanna. Placera därefter steken på gallret och stoppa in en termometer.
  4. Ta ut steken vid 60°C för rosa kött, 65°C för lite mer välstekt. Räkna med ca 45 minuter.
  5. Under tiden mixas basilka med oljan och en deciliter vatten (för 4 port). Koka upp resterande vatten och blanda med örtvätskan och grynen. Vila under plastfilm och lock.
  6. Fräs eventuellt upp couscousen innan servering i het olivolja och krydda med salt och peppar.
  7. Skiva steken och servera med goda grönsaker som kokats med lammdropp (under stekningen) och couscous.

Tips

Byt grönsaker och förändra kryddningen med chili tex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 kg lammstek med ben/utan underben
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad timjan
  • grovmalen svartpeppar
  • havssalt
  • olivolja
  • 1 fänkål
  • 3 st morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 st vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 10 blad basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 l couscous
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?