Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Ingredienser
ca 20 bitar
9 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
300 g smör (+ extra till formen)
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl lingonsylt
Frosting
300 g smör
4 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
600 g cream cheese
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
68 stKan kakan förvaras täckt av tex folie i rumstemperatur i 2 dgr innan den ska ätas? Har inte plats i kylskåpet. :-)
Christine
Ska det verkligen vara lingonsylt i smeten?
Joakim
Hej Joakim! Det stämmer, det ska vara lingonsylt i detta recept. Det gör att kakan blir saftig. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Otroligt god. Hela släkten gillade den. Enkel att röra ihop. Håller sig flera dagar
Christina
Perfekt kaka med lagom mängd frosting. Behövs varken mer eller mindre. Lätt att göra och räcker till otroligt många portioner och personer.
Angelica
Supergod kaka! Följde receptet och den blev perfekt men jag valde att bara använda 2/3 av frostingen.
Lina
Ska det inte vara några ägg i smeten? Bakglad
Susann
Hej Susann! Näe, i detta recept kör vi utan! Blir ljuvligt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Nu har kakan stått långt över en timma i ugnen och är fortfarande rinnig i mitten. Kan det bero på att vi använt laktosfria ingredienser? Vad kan ha hänt? Vi har lagt på folie och låter den stå.. vi närmar oss 2 timmar nu. Är det någon mer som råkat ut för detta? Vi är vana bakare så vi fattar inte vad som hänt...
Suz
Den här kakan blir så fantastiskt god! Bakat den flera gånger och blir lika bra varje gång. Jag gör 2/3 av frostingen och tycker det blir en bättre balans med kakan.
Katarina
Kan man frysa in kakan och frostingen?
Rickard
Hej Rickard! Kakan går bra att frysa men inte frostingen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man sätta in kakan i kylen innan servering, eller stelnar frostingen då?
Maria
Hej Maria! Du kan ha kakan i kylen men ta fram den ca 15 minuter innan du ska äta den så räcker det nog för att göra frostingen härlig. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket