Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Ingredienser
ca 20 bitar
9 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
300 g smör (+ extra till formen)
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl lingonsylt
Frosting
300 g smör
4 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
600 g cream cheese
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
66 stOtroligt god. Hela släkten gillade den. Enkel att röra ihop. Håller sig flera dagar
Christina
Perfekt kaka med lagom mängd frosting. Behövs varken mer eller mindre. Lätt att göra och räcker till otroligt många portioner och personer.
Angelica
Supergod kaka! Följde receptet och den blev perfekt men jag valde att bara använda 2/3 av frostingen.
Lina