Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Betyg 4.6 av 5.168 personer har röstat
Receptet har 68 kommentarer
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Ingredienser

ca 20 bitar
9 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
300 g smör (+ extra till formen)
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl lingonsylt

Frosting

300 g smör
4 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
600 g cream cheese

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

68 st
  • Kan kakan förvaras täckt av tex folie i rumstemperatur i 2 dgr innan den ska ätas? Har inte plats i kylskåpet. :-)

    Christine

  • Ska det verkligen vara lingonsylt i smeten?

    Joakim

    Hej Joakim! Det stämmer, det ska vara lingonsylt i detta recept. Det gör att kakan blir saftig. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Otroligt god. Hela släkten gillade den. Enkel att röra ihop. Håller sig flera dagar

    Christina

  • Perfekt kaka med lagom mängd frosting. Behövs varken mer eller mindre. Lätt att göra och räcker till otroligt många portioner och personer.

    Angelica

  • Supergod kaka! Följde receptet och den blev perfekt men jag valde att bara använda 2/3 av frostingen.

    Lina

  • Ska det inte vara några ägg i smeten? Bakglad

    Susann

    Hej Susann! Näe, i detta recept kör vi utan! Blir ljuvligt! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Nu har kakan stått långt över en timma i ugnen och är fortfarande rinnig i mitten. Kan det bero på att vi använt laktosfria ingredienser? Vad kan ha hänt? Vi har lagt på folie och låter den stå.. vi närmar oss 2 timmar nu. Är det någon mer som råkat ut för detta? Vi är vana bakare så vi fattar inte vad som hänt...

    Suz

  • Den här kakan blir så fantastiskt god! Bakat den flera gånger och blir lika bra varje gång. Jag gör 2/3 av frostingen och tycker det blir en bättre balans med kakan.

    Katarina

  • Kan man frysa in kakan och frostingen?

    Rickard

    Hej Rickard! Kakan går bra att frysa men inte frostingen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man sätta in kakan i kylen innan servering, eller stelnar frostingen då?

    Maria

    Hej Maria! Du kan ha kakan i kylen men ta fram den ca 15 minuter innan du ska äta den så räcker det nog för att göra frostingen härlig. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Laxrullar med pepparrot
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Morotskaka
    Betyg 4.2 av 5.1982 personer har röstat
    Receptet har 177 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med oreos
    Betyg 4.2 av 5.530 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Completo – Chilensk hot dog
    Betyg 4.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämiga nudlar med färskost
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cupcakes
    Betyg 4 av 5.2628 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad