Mjölkfri gubbröra
En smakrik gubbröra som är helt mjölkfri tack vare Rapsy Frutty-pulver. Rör ihop det svällda pulvret med dill och lök före du blandar i de salta bitarna av ansjovis och kokta, kalla potatistärningar. Toppa med dill och lite rödlök vid servering.
Ingredienser
4 portioner
2 msk Rapsy Frutty (eller se tips)
1 dl vatten
1 burk ansjovisfiléer (à 80 g)
2 kokta kalla potatisar (gärna fast sort)
1 liten rödlök
1/2 dl dill
Gör så här
Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa gubbröra gör det offra Särskilt på en jaktmiddag
Britt
2021-08-06Nä fy! Använder hädanefter bara majonnäs än nått sånt där. Hemslagen majjo, lök, MATJESILL, potatis salt, peppar och dill. Det blir också mjölkfritt, glutenfritt. Finns även äggfri majjo. 0 stjärnor går ju tyvärr inte att välja!
Carina
2017-12-21