Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassborg

Med hjälp av några paket glass och en dos kreativitet bygger du enkelt en egen glassborg – perfekt som efterrätt till barnkalaset! Här visar vi ett förslag på hur du kan göra, men låt fantasin flöda och testa dig fram med smaker och former. Toppa med godsaker som bär, godis, strössel och maränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här-texten är för 10-15 portioner.

  1. Ställ in en stor bricka i frysen minst 30 minuter innan du börjar.
  2. Tryck fast marshmallows på två sugrör. Doppa marshmallows, botten på strutarna och toppen på två av rullrånen i Hard Topping och sedan i strössel.
  3. Stansa ut tre rundlar från fyra av glasspaketen, ca 4–5 cm i diameter, med ett glas eller en rund kakform. Sätt tre rundlar på varandra tills du har fyra torn. Ställ in i frysen. Dela sandwichen längsmed glassen och lägg in i frysen.
  4. Ta ut brickan ur frysen. Strö strössel på sex av glasspaketen. Ställ två paket på brickan som fram- och baksida och ett paket på vardera kortsidan så att de bildar en rektangel. Tryck fast sandwichhalvorna som en port på framsidan. Ställ de två strösslade rullrånen längs vardera sidan och tryck fast den tredje över porten.
  5. Ställ tornen i hörnen av borgen. Ringla över Hard Topping och tyck fast strutarna upp och ned på toppen. Lägg de tre sista glasspaketen på varandra och ställ i mitten av borgen. Ringla över kolasås och tryck ner marshmallowpinnarna.
  6. Lägg hallon längs väggarna runt borgen. Spritsa grädde på toppen och tryck fast körsbär. Dekorera med minimaränger.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: välj ägggfri glass och äggfria maränger.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.

Ingredienser

Portioner: 10-15
  • 2 stora marshmallows
  • 4 våffelstrutar
  • 3 rullrån
  • 1 tub hard topping mjölkchoklad eller lakrits
  • strössel
  • 13 förp gräddglass (à 500 ml)
  • 1/2 sandwich delad på mitten
  • 1 tub kolasås
  • 125 g färska hallon
  • 2 dl vispad grädde
  • ca 15 färska körsbär
  • minimaränger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4005 kJ / 956 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer