Glassborg

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Glassborg

Med hjälp av några paket glass och en dos kreativitet bygger du enkelt en egen glassborg – perfekt som efterrätt till barnkalaset! Här visar vi ett förslag på hur du kan göra, men låt fantasin flöda och testa dig fram med smaker och former. Toppa med godsaker som bär, godis, strössel och maränger.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Glassborg

Ingredienser

10-15 portioner
2   stora marshmallows
4   våffelstrutar
3   rullrån
1   tub hard topping mjölkchoklad eller lakrits
strössel
13   förp gräddglass (à 500 ml)
1/2   sandwich delad på mitten
1   tub kolasås
125 g  färska hallon
2 dl  vispad grädde
ca 15   färska körsbär
minimaränger

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: välj ägggfri glass och äggfria maränger.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.

Gör så här

Gör så här-texten är för 10-15 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Receptet säger 13 paket, 10-15 personer. Då är det tänkt att varje person ska äta en paket glass...

Johnny

2019-01-07

10-15 portioner??? Ska varje unge trycka i sig mer än en halv liter glass!? Detta recept känns som ett oerhört slöseri med råvaror...

Johnny

2019-01-07

Hej Johnny! Man kan ju även göra mindre sats om man önskar det. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-07

Näringsvärde per portion

Energi4005 KJ / 956 kCal
Fett56 g
Salt0.88 g
Kolhydrater100 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Glassbomb Halloween
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel blåbärsglass
Betyg 4.2 av 5.
159 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumsiga moln
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst björnbärscheesecake med kolasås
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölkchokladglass med marshmallows och karamellsås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga