Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Fantastiskt god mousse av mjölkchoklad och vispgrädde. Moussen toppar du med en härlig kompott av torkade körsbär kokade i glögg. Garnera med färsk mynta, servera och njut. En underbar dessert med smak av julen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
4/5 dl vispgrädde att koka
ev 1 msk vatten
2 dl grädde att vispa
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 dl alkoholfri glögg eller lättglögg
100 g torkade körsbär (eller tranbär)
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
ev färsk mynta till garnering

Gör så här

00:05:00
00:05:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Men ska du bara ha chokladmousse räcker behöver du räkna 1,5 port per person.

    Maria

  • Håller med, bästa chokladmoussen!

    Maria

  • En utsökt dessert! Den bästa choklaldmoussen jag prövat, lätt att göra. I stället för gelatinblad använde jag snabbgelatinpulver med utmärkt resultat. Mina gäster var överförtjusta och bad om receptet!

    Eva

Testa liknande recept

  • Chokladmousse med kaffe
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad choklad med körsbär och mandel
    Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassborg
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssaft
    Betyg 4.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssås
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad