Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Fantastiskt god mousse av mjölkchoklad och vispgrädde. Moussen toppar du med en härlig kompott av torkade körsbär kokade i glögg. Garnera med färsk mynta, servera och njut. En underbar dessert med smak av julen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
4/5 dl vispgrädde att koka
ev 1 msk vatten
2 dl grädde att vispa
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 dl alkoholfri glögg eller lättglögg
100 g torkade körsbär (eller tranbär)
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
ev färsk mynta till garnering
Gör så här
00:05:00
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stMen ska du bara ha chokladmousse räcker behöver du räkna 1,5 port per person.
Maria
Håller med, bästa chokladmoussen!
Maria
En utsökt dessert! Den bästa choklaldmoussen jag prövat, lätt att göra. I stället för gelatinblad använde jag snabbgelatinpulver med utmärkt resultat. Mina gäster var överförtjusta och bad om receptet!
Eva