Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Biscotti är italienska skorpor. Här kommer ett recept på biscottis fyllda med pecannötter och mjölkchoklad. Fullständigt lysande gott att servera till kaffet eller till ett glas kall mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg, ägggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
  3. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör runt och blanda i nötter och choklad. Tillsätt ev mer mjöl ifall degen känns alltför kladdig.
  4. Dela degen i tre delar (för 60 st). Rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar, 2-3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
  5. Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100°C och torka skorporna i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i t ex en glaseller plåtburk. Håller i ca 1 månad.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 100 g mjölkchoklad
  • 200 g pecannötter
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer