Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mixad kycklingsoppa med kidneybönor och grönsaker

En oväntat smarrig och ljuvlig soppa som går snabbt att förbereda. Du mixar kyckling, kidneybönor, tomatpuré och grönsaker och smaksätter den med het sambal oelek och mumsig crème fraiche. Perfekt att ta med i en termos på skidutflykten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i slantar. Skär kycklingfilén i bitar.
  2. Fräs de båda löksorterna, morötter och kyckling i oljan i en gryta, stor nog för soppkok.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon min. Häll över buljongen, låt koka upp och sedan koka under lock ca 10 min.
  4. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i soppan.
  5. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med sambal oelek och salt. Rör i crème fraiche och persilja.
  6. Häll upp soppan i en värmd termos och servera i muggar med Dubbelmacka med salami till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 l hönsbuljong (buljong + vatten)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?