Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
28 stUmami buljong i stället för fisk buljong, blev helt perfekt : )
Carina
Miso soppan Mmmm så nöjd, tack snälla för detta recept : ) //C
Carina
God!
Caroline
Jag tycker denna variant av misosoppa passar bra som frukost. Jag har ägg istället för tofu och svamp. Det blir jättegott. Mina barn äter det också.
Lotta
Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.
Natalia
Enkelt och gott!
Zandra
Misosoppa tycker jag är jättegott att äta innan sushi. Och den var verkligen superenkel att göra. Gott! :)
Jenny
Säljer Ica Dashimotopulver?
Helena
Hej Helena! Ursäkta sent svar. Produkten har dessvärre utgått från vårt sortiment. Våra kockar har sett över receptet och dashipulver i detta recept går bra att ersätta med 1 fiskbuljongtärning (för 4 port). Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina
ICA-köket
För en vegan kan miso vara trixigt. Men det finns vegansk miso online. dashipulver kan mycket väl ersättas med lite kombu.
Lena
Hej Lena! Vi har i dagsläget enbart en Miso i vårt centrala sortiment. Då det är en relativt nischad produkt i dagsläget har vi inga planer på att utöka sortimentet med en vegansk variant. Jag råder dig att prata med din lokala ICA- handlare om att ta in den i sitt lokala sortiment. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vad kan man ersätta fiskbuljongen med om man är allergisk mot fisk?
Moa
Hej Moa! Du kan prova att byta dashipulvret mot grönsaks- och/eller svampbuljong. Men smaken kommer ju inte bli densamma men säkert gott ändå. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket