Misosoppa

Betyg 4.2 av 5.102 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Misosoppa

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Umami buljong i stället för fisk buljong, blev helt perfekt : )

    Carina

  • Miso soppan Mmmm så nöjd, tack snälla för detta recept : ) //C

    Carina

  • God!

    Caroline

  • Jag tycker denna variant av misosoppa passar bra som frukost. Jag har ägg istället för tofu och svamp. Det blir jättegott. Mina barn äter det också.

    Lotta

  • Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.

    Natalia

  • Enkelt och gott!

    Zandra

  • Misosoppa tycker jag är jättegott att äta innan sushi. Och den var verkligen superenkel att göra. Gott! :)

    Jenny

  • Säljer Ica Dashimotopulver?

    Helena

    Hej Helena! Ursäkta sent svar. Produkten har dessvärre utgått från vårt sortiment. Våra kockar har sett över receptet och dashipulver i detta recept går bra att ersätta med 1 fiskbuljongtärning (för 4 port). Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • För en vegan kan miso vara trixigt. Men det finns vegansk miso online. dashipulver kan mycket väl ersättas med lite kombu.

    Lena

    Hej Lena! Vi har i dagsläget enbart en Miso i vårt centrala sortiment. Då det är en relativt nischad produkt i dagsläget har vi inga planer på att utöka sortimentet med en vegansk variant. Jag råder dig att prata med din lokala ICA- handlare om att ta in den i sitt lokala sortiment. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vad kan man ersätta fiskbuljongen med om man är allergisk mot fisk?

    Moa

    Hej Moa! Du kan prova att byta dashipulvret mot grönsaks- och/eller svampbuljong. Men smaken kommer ju inte bli densamma men säkert gott ändå. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Tofuröra
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
    Betyg 4.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Sesammarinerade tofuspett
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kung pao tofu
    Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
    Betyg 3.3 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
    Betyg 3.3 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad